lördag 26 september 2009

Äppelkaka

Japp, det blev en äppelkaka igår. Batterierna i kameran tog dock slut så kan kunde inte fota igår.

Jätteenkelt recept där många av äpplen gick åt. Jag har lagat denna kaka tidigare, men denna gång ville jag bli av med många äpplen. Jag la ner ett lager äpplen innan degen hälldes på och la på ett ytterliggare lager ovanpå degen. Därför kan man utesluta det nedre lagret av äpplen om man vill, men jag tyckte faktiskt att kakan blev godare med båda lagren.

Blanda 4 ägg med 4 dl socker, väldigt pösigt!
Tillsätt 4 dl vetemjöl och 1 tsk bakbpulver.
That's it!



Klä en långpanna med bakplåtspapper.
(Jag valde en mindre variant av panna.)
Lägg i 4-5 skalade och delade äpplen.
Häll över degen på äpplen.
Lägg ytterliggare 4-5 skalade och delade äpplen på degen.
Hyvla smör eller häll över flytande smör, som jag gjorde denna gång, snåla inte.
Strö över kanel, pärlsocker och mandelspån.

Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader, tills kakan fått färg, ca 35-40 min.
Skär i rutor när den svalnat.

Hoppas det smakar!


Med vaniljvisp till, mumma!

2 kommentarer:

  1. Roligt att du kikade in till mig, jag började med webbutiken för ett år sedan och vid jultid öppnade jag min lilla gårdsbutik. Det var så många i min lilla stad som ville komma och handla och känna på sakerna och inte kunde jag stå i garaget och visa alla saker i kartoner.
    Kram TEsan

    SvaraRadera
  2. Åh, vad gott det ser ut! Den vill jag göra.
    Kram Carolina

    SvaraRadera