tisdag 22 september 2009

Naturen i ett objektivIdag är det första dagen på länge som solen inte skiner på morgonen. Alla morgnar har varit så underbart fina. Jag har vaknat av strålande solsken i sovrummet när klockan ringer på morgonen och allt känns lättare. Idag var det lite grått och när jag lämnade barnen började det att småregna.

 
 
Jag kan inte missas när vi senast har haft en sådan härlig lång sommar som bara inte vill ta slut. Samtidigt så gillar jag något lägre temperatur, solen får gärna stråla men inte alltför hett. Det blir till att börja rensa bland kläderna och leta fram tjockare och långärmade tröjor.
 


Det är storslaget och fantastiskt när man tänker efter att naturen bara sköter sig själv efter årstiderna. Allting dör och förfaller för att sedan byggas upp igen till våren och sommaren. Jag tror faktiskt att det ligger ett djupare syfte i det hela. Att vi människor också borde skruva ner tempot och ta det lugnare, långsammare, låta oss vila en smula, för att sedan blomma ut med full kraft till sommaren.

 

Tyvärr så har vi vänt på hela det konceptet. Vi vilar till semestern och kör järnet under den tyngsta och mörkaste perioden under året. Men låt, om så bara dagen du har idag, vara långsammare och stressa inte upp dig över saker som egentligen inte betyder någonting i det stora hela. Titta på naturen genom ett stort fotoobjektiv så ser du hur fantastisk den är och kom ihåg att vi är en del av naturen och är lika fina. Önskar dig en riktigt skön dag!

6 kommentarer:

 1. Du är så klok. Jag ska ut och fotografera, vädret till trots. Måste se hur fina höstblommorna är än! Carolina

  SvaraRadera
 2. Jaaa, gör det. Det blev nästan en andlig upplevelse för mig att se blad och växter genom linsen. Allt blev så vackert, det lilla blev stort. Jag tror att naturen är vacker i alla sorters väder, så klicka på för glatta livet bara!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Kul att du tittade in hos mej! Så fint du har det här - hit måste jag återkomma!

  Du undrar över bilderna! Jag använder ett gratisprogram på nätet:
  http://www.picnik.com/

  Klicka på "Get started now" - sen är det bara att köra på "create" och välja vad man vill göra med bilderna!
  Lycka till!
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Snäll du är som delar med dig av tipset, tack så mycket. Ska genast kolla upp vad det är.
  Du är alltid varmt välkommen tillbaks till mig!

  Sköt om dig,

  Isabella

  SvaraRadera
 5. Hej, kul att du tittade in, så att jag hittade till Dig.Alltid kul med nya bekantskaper. Din sida har en härlig blanndning av ungar, natur, recept och hem... Jag kommer garanterat tillbaka. Hälsar Jeanette på pysselpalatset!

  SvaraRadera
 6. Tack Jeanette för din fina kommentar!
  Du är såå välkommen tillbaks!
  Må gott!

  SvaraRadera