torsdag 8 oktober 2009

Jultomte på scateboard

Idag har jag inte något pyssel som jag kan visa upp för er. Men däremot så kan jag inte låta bli att lägga ut bilden som min äldste son ritade, istället för att gå och lägga sig. 



Han är 8 år och jag har ingen aning varifrån han har fått sin konstnärliga begåvning. Inte ens jag kan rita någonting i närheten av hans förmånga. Pysslig är jag, men inte ritbegåvad! Mina teckningar ligger mer i stil med min femårings ritförmåga som ni ser här nedan. 



Även han är jätteduktig för sig ålder sa fröken på dagis häromdagen. Så jag skonar min familj från mina konstverk och håller mig hellre till pyssel jag, men mina barns alster visar jag stolt upp!

onsdag 7 oktober 2009

Önskar jag kunde blogga oftare

Klockan är kvart över åtta på kvällen och jag sitter och gäspar ihjäl mig. Jag har en annan slags trötthet på kvällarna än tidigare. Jag har jättekul på jobbet varje dag och tiden går fort och jag lär mig allt mer nyttigt. Tycker om att personen som jag är hos är generös och delar med sig av sin erfarenhet och tips som kan komma till nytta för mig. Utan att säga för mycket har jag idag också lyckats få svar och napp hos en person som kan hjälpa mig med mina frågor jag har om leverantörer och försäljningen. Så allt flyter bara på fint hos mig, trots att jag inte hinner pyssla och dona lika mycket som tidigare hemma. Lyckades ändå bli färdig med en Tilda brodering ikväll som jag påbörjade för ett litet tag sedan. Saknar verkligen att inte kunna blogga oftare dagligen!


Mr är hemma igen och barnen är stormförtjusta. Det kan ju inte vara bättre än att få hem en pappa med massor av godsaker eller hur? Nu ska jag umgås lite med Mr och sen blir det nog tidig läggning för min del. Nu kommer jag inte sköta lämningen och hämtningen av barnen på ett tag, skönt att dela ibland också på alla sysslor man har i vardagen. Hoppas att ni har det fint i oktobermörkret.
Ta hand om er!

söndag 4 oktober 2009

Dröm eller verklighet?



Vilka stormvindar vi har haft idag! Det har bokstavligt tjutit utanför köksfönstret. Vi har vädret till trots haft en underbar härlig helg som har bestått av museumbesök, matlagning, mycket pyssel, filmtittande och besök av en väninna. 

 

Imorgon är det en ny jobbdag och jag är tacksam att jag började jobba två dagar förra veckan och sedan kom helgen mellan som ledighet. Nu blir det en hel arbetsvecka för min del och jag får fortsätta komma in i nya rutiner. De två första dagarna kändes dock bra och det funkade fint med lämningen och hämtningen av barnen. Känns lite tråkigt att jag inte hinner med bloggandet och alla mina projekt, som jag har påbörjat eller planerar att genomföra. Antar att det är just det som är dilemmat när man är anställd och har ett "jobb som jobb" och inte arbetar med det man egentligen älskar att göra. Känns ännu mer motiverande för mig att arbeta för mig själv och drivas av ett eget inre intresse. Jag måste börja tro starkare att mina drömmar kan bära hela vägen.

 

För vad vore vi som människor om vi aldrig vågar drömma de där omöjliga drömmarna? Varje önskad händelse, vare sig den är stor eller liten, börjar med små små tankar i våra sinnen som antingen får rötter eller sköljs bort i stormen. Tack vare många människor som har vågat drömma de där knasigaste och dummaste drömmarna har vi andra fått se vad de skördar, när deras drömmar väl blir verklighet.
Men allt börjar i våra egna sinnen och tankar. Vågar du tala högt om det du drömmer eller är det bara din egen hemlighet? 
Du sätter själv gränserna för hur verklig din dröm ska bli. Så våga drömma högt och lågt, men börja med att inse att du kan, beroende på hur mycket du vill. Så, har du frågat dig själv hur mycket du vill, egentligen?

Önskar dig all Lycka till, vad du än bestämmer dig för och vilket val du än gör!

Egen tvål

Jag ska inte tala om hur många gånger vi har handlat på Panduro denna vecka. Vi köpte allafall ett kit göra-egna tvålar. Tanken är egentligen att tvålarna ska ges bort som presenter på dagis och skola, så vi kommer inte använda de själva. Killarna älskar att pyssla, oavsett vad och tvålar har vi inte provat på tidigare.
Det var riktigt roligt att tillverka tvålarna och inte alls så omständigt som jag trodde att det skulle vara.



 
 Tvålmassa som smälts.


 
Tvål upphälld i metallformer.

 
Färdig tvål tagen ur metallformerna.

 
 Mellankillens tvål. 

 
Äldste killens tvål.

 
Minstingens tvål, som gjordes i en gammal äggkopp.

 
 Voilá!
Nu ska de bara slåss in i fina paket.


torsdag 1 oktober 2009

Lilla vita stolen

Ja, då var min första arbetsdag avklarad! Tiden gick hur snabbt som helst och jag hade jättekul. Jag fick börjar ta mig an någonting så spännande som inventering! Gick hur bra som helst och jag vet vad jag har att göra imorgon allafall, hahaha. Det som känns fantastiskt bra är att jag blir så starkt övertygad inom mig att jag vill ha någonting eget och inte vara anställd. Känns bra att erfara den känslan. Nog om jobbet.

Jag har inte hunnit med att visa er den lilla stolen som jag har gjort färdigt. Jag valde att inte "smutsa" ner stolen, som jag gjorde med bordet, utan behöll den helt vit, med decoupage på sittdelen.
Så här blev resultatet.