söndag 4 oktober 2009

Dröm eller verklighet?Vilka stormvindar vi har haft idag! Det har bokstavligt tjutit utanför köksfönstret. Vi har vädret till trots haft en underbar härlig helg som har bestått av museumbesök, matlagning, mycket pyssel, filmtittande och besök av en väninna. 

 

Imorgon är det en ny jobbdag och jag är tacksam att jag började jobba två dagar förra veckan och sedan kom helgen mellan som ledighet. Nu blir det en hel arbetsvecka för min del och jag får fortsätta komma in i nya rutiner. De två första dagarna kändes dock bra och det funkade fint med lämningen och hämtningen av barnen. Känns lite tråkigt att jag inte hinner med bloggandet och alla mina projekt, som jag har påbörjat eller planerar att genomföra. Antar att det är just det som är dilemmat när man är anställd och har ett "jobb som jobb" och inte arbetar med det man egentligen älskar att göra. Känns ännu mer motiverande för mig att arbeta för mig själv och drivas av ett eget inre intresse. Jag måste börja tro starkare att mina drömmar kan bära hela vägen.

 

För vad vore vi som människor om vi aldrig vågar drömma de där omöjliga drömmarna? Varje önskad händelse, vare sig den är stor eller liten, börjar med små små tankar i våra sinnen som antingen får rötter eller sköljs bort i stormen. Tack vare många människor som har vågat drömma de där knasigaste och dummaste drömmarna har vi andra fått se vad de skördar, när deras drömmar väl blir verklighet.
Men allt börjar i våra egna sinnen och tankar. Vågar du tala högt om det du drömmer eller är det bara din egen hemlighet? 
Du sätter själv gränserna för hur verklig din dröm ska bli. Så våga drömma högt och lågt, men börja med att inse att du kan, beroende på hur mycket du vill. Så, har du frågat dig själv hur mycket du vill, egentligen?

Önskar dig all Lycka till, vad du än bestämmer dig för och vilket val du än gör!

2 kommentarer:

 1. Hallojsan!...=))
  O tack för titten inne hos mej...=))
  Nu har jag kollat igenom hela din blogg..o GUUD va jag blev sugen på att åka till Panduro...=)))
  Jag som lovat mej själv att inte shoppa mer just nu..har ett tandläkarbesök i analkande...
  men nu blev jag bara SÅÅÅ SUGEN..=)))
  Är dessutom ledig imorron...hihi...vi får väl se...
  Ha en fin vecka...
  Kraamizar Git

  SvaraRadera
 2. Låter som en riktigt mysig helg det där. Jag älskar när det stormar ordentligt.
  Det är bra att man törs följa sina drömmar i bland och absolut när de faktiskt är genomförbara.
  Min dröm är att Östersundskommun ska bestämma sig för att flytta Östersund till Medelhavet någonstans. Men det lär väl inte hända. Ska fundera på om jag ska börja inbegripa mitt eget handlande i den drömmer. Fast, njäe, inte riktigt än. man vet ju aldrig.:)

  Kram Lisa

  SvaraRadera